No nyt on hiirivauvoja, neljä poikasta löytyi kiharaisen pesästä. Taidan antaa noiden kasvaa hiukkasen, ihan mielenkiinnosta seurata noiden kehitystä. Yksi pistettiin jo tosin lihoiksi, koska Tuskanen tarvitsi ruokaa. Eli ensimmäinen eläimenlopetus takana.

Lisää hiirijuttuja, poikaset elävät jo toista päiväänsä kiharaisen hellässä huomassa..

Emo toi poikaset pahvilaatikkopesästä toiseen paikkaan, ihan loistavaan paikkaan mitä hiiriperheen seurailuun tulee. Lasissa kiinni oleva pesä on paljon jännempi, nyt voi kunnolla seurailla miten homma toimii :o) Toinen naaras hoitaa myös poikasia ja taitaa sekin olla paksuna, ainakin mahan koon perusteella.. Uros on eristäytynyt tytöistä ja hengailee muualla, mietin josko sen siirtäisi omaan yksiöön vähäksi aikaa. 

Ja vielä noista hiirten lopettamisista: Suomen eläinsuojelulaki kieltää elävän ruoan syöttämisen, joten yksikään käärme tai hämähäkki ei täällä meillä näe liikkuvaa lihaa. Nuo hiirenpoikaset on kätevin lopettaa niskat poikkasemalla, nopeaa ja tehokasta. Eikä edes likaista saati kivuliasta. Isommat hiiret ym. lopetetaan yleensä hiilidioksidilla, jolla ne ensin nukutetaan ja sitten lasketaan tappava annos kaasua. Meiltä ei moisia välineitä vielä löydy, kun ajattelin kasvattaa nuo hiirenpoikaset vain hämähäkille sopiviksi. Katsotaan nyt, jos tuosta innostuisi ja jättäisi jotain kasvamaan isommaksikin..